UV DRINKWATERFILTRATIE

Veilig en gezond drinkwater aan boord met uw WS-waterfilter-systeem. Het systeem bestaat uit drie filtertechnieken:

  • Sedimentfilter;
  • Actieve koolstoffilter;
  • UV-C unit.

Sedimentfiltratie

Sedimentfiltratie verwijdert organische vervuiling en kleine deeltjes, zoals roest, zand etc. uit het water. Hierdoor verdwijnen voedingsstoffen voor bacteriën uit het water. Ook kunnen bacteriën niet langer achter kleine deeltjes schuilgaan, zodat de effectiviteit van de UV-C unit vergroot wordt.

Actief Koolstoffiltratie

Daarnaast heeft het systeem een Actief Koolstoffilter. Dit filter reduceert het chemische stoffengehalte van het water en werkt bovendien geur- en smaakverbeterend.

UV-C unit

Nadat het water de sediment- en koolstoffilter is gepasseerd, stroomt het water door de UV-C unit. De UV-C unit is vervaardigd uit eersteklas RVS. Binnenin deze kamer bevindt zich een UV-C lamp, die omgeven wordt door een quartzbuis. Deze quartzbuis isoleert de UV-C lamp van het koude(re) water, zodat een optimaal functioneren gewaarborgd blijft. Het water stroomt langs de UV-C lamp en alle langskomende bacteriën (ook de Legionellabacterie) worden voor 99,999% gedood.

Uitvoering

Het systeem is uitgevoerd in robuust RVS 316. Daarnaast zijn de filterhuizen en filters speciaal geselecteerd. Er wordt alleen gebruik gemaakt van UV-C lampen die volgens Aquamar specificaties zijn geproduceerd. Zo kan de kwaliteit van dit systeem worden gewaarborgd.

De UV-C techniek wordt al jaren succesvol toegepast in de bestrijding van micro-organismen wereldwijd. Het systeem is in verschillende groottes (liters per min) leverbaar, tevens op maat gemaakte systemen zijn leverbaar.

Meer informatie

Voor een prijsoverzicht, klikt u hier (link naar prijslijst).

Voor meer informatie raadpleeg de website van Aquamar: website Aquamar (externe link).